,,A misszióm az, hogy megmutassam: érdemes időt, pénzt és energiát fordítani a minket fejlesztő témákra, az önfejlődésre, az alkotói potenciálunk fejlesztésére.” Érdekelne, hogyan lehetne részed még több ,,AHA” élményben? Hogyan alakíthatod úgy az életed, hogy boldog legyél? Hogyan valósíthatnád meg azokat a dolgokat, amelyekre tényleg vágysz? Hogyan találhatod meg a tökéletes munkát? És milyen segítséget tud neked ebben nyújtani az AHA Inspirációs Műhely vezetője? Olvasd el legfrissebb írásunkat- Interjú Fülöp Johannával!

,,Fiatalon meglehetősen szorongó személyiség voltam, de úgy érzem, most már jó úton járok, és ezt a változást nagy sikernek élem meg. Mindenkiben rengeteg potenciál van, amit nem él meg, és nem fejleszti. Pedig ha megtenné, akkor azok az energiák életre kelnének és gyümölcsöt hoznának… Ki ne szeretné ezt?”

 

A múlt heti női vállalkozói reggelin találkoztunk, ahol a rövid bemutatkozásnál vállalkozásod neve keltette fel elsőként a figyelmemet. Miből adódik az ,,AHA Inspirációs Műhely” elnevezés?

Korábban végeztem egy self coaching-ot, egy gyakorlatot, melynek keretében rájöttem, ez az, amivel foglalkozni szeretnék, így a fő hangsúly a kreativitásra, a kreatív energiák megosztására került. Gondolkodtam azon, vajon mi lehet a legmegfelelőbb ennek a folyamatnak a kifejezésére, a ,,műhely” szinte elsőként beugrott. Ezt azzal magyarázom, hogy a csoportos munkákban hiszek, majd ezt követte az ,,inspiráció”, ami talán pont magának a csoportmunkának az eredménye, egy közösséghez tartozik. Ezek után jutottam el az ,,AHA” élményig, rájöttem, tulajdonképpen ez az, amit mindenhol keresek. Egy felismerés, melynek célja, hogy olyan képzéseket szervezzek csoportoknak, ahol kreatív energiák szabadulnak fel. Úgy tudnám megfogalmazni, hogy egy beindító energiát akarok megragadni és átadni a résztvevőknek minden egyes képzésünkön, ahol aztán ők is részesei lehetnek ennek a bizonyos ,,aha” élménynek.

Tulajdonképpen akkor neked is egy ,,AHA” élményben volt részed, amikor rátaláltál erre az útra?

A konkrét élményem maga az a lakás, amit később műhellyé alakítottam. Bár eredetileg az otthon célt szolgálta volna, már az első pillanattól fogva úgy éreztem, kreatív2inkább közösségi térnek lenne megfelelő. Részben ez járult hozzá ahhoz a bizonyos beindító energiához, részben pedig egy játék, melyet ismételten magamon teszteltem. Feljegyeztem egy papírra különböző életterületeket, ahol jelen vagyok vagy jelen szeretnék lenni és zsetonok szerint osztottam el az élet összes idejét és energiáját, és főként azokat, melyekre érdemes (lenne) ezekből többet fordítani. A legtöbb zseton a közösségteremtés, a pozitív energia, az inspiráció felé fordított. Ez volt az a lényeges felismerést, hogy az adott teret – a lakást – összekapcsoljam a vágyaimmal és megoszthassam a programjaimat, a kreativitást; így raktam össze magamban a helyet és a szándékot.

Mi is az, amivel ténylegesen foglalkozol?

Egyedül vágtam bele ebbe a dologba, főként a programok megszervezésével foglalkozom, különböző rendezvényeken veszek részt, ahol rengeteg emberrel találkozom. Így ha egy képesség kiemelten jó valakiben, akkor olyan csoportmunkát próbálok szervezni, ahol ez érvényre juthat és adhat a csoportnak. Most építem fel ezt a közösséget, ezért a marketing és a kampány részére, az emberekhez való eljutásra elég sok energia megy el. Emellett nehéz azt is meghatározni, milyen programok legyenek a húzó témái a szervezetnek. Célom az, hogy saját programokkal tudjam megtölteni a közösségi helyet, olyanokkal, melyek növelik az energiaszintet és segítenek megtalálni azokat a perspektívákat, amiket talán mi még nem fedeztünk fel magunkban, mint például a Skype előnye az oktatásban, brandépítés, online marketing fejlesztése.

,,Megfogom az emberekben lévő potenciált, és segítek nekik megtalálni a helyes utat!”

Mi az, amit a munkádban a legértékesebbnek tartasz, van folytonos ,,AHA” élmény, ami lehetővé teszi, hogy saját magadat inspiráld?

Folyamatos inspirációra van szükség minden egyes nap, és ez már a szervezés gyakorlati részénél is megmutatkozik. Hogyan készítsek jó weboldalt, hogyan fejlesszem magam ezen a területen? Hogyan tudok új ötletekkel eljutni az emberekhez? Hogyan találjak ki újabb és újabb programokat?  Kell az állandó inspiráció, hiszen többnyire egyedül vagyok és én intézem el a különböző feladatokat. Számomra az emberi faktor a mindennapos inspiráció és a jó ötletek, hiszen ahogy én is résztvevőknek adom át a tudást, a kreatív gondolatokat, úgy én is nagyon sokat tudok tőlük kapni. Sokat szélesedik a látóköröm, hiszen belelátok a résztvevők életébe, mert egy idő után annyira megnyílnak a programokon, hogy az emberi élettapasztalatok és energiák összeadódnak és ez rengeteg ötletet tud adni.

Az oldalatokon több program is megjelent, melyeket folyamatosan frissítesz. Milyen tematika szerint válogatsz? Folyamatosan változnak, vagy egy téma köré szervezel?

Nagyon szerteágazó, inkább a fókusztémám van meg, ami a kreatív fejlődést eredményezi. Ebbe persze sok mindent belefér, kaptam is már ezért kritikát, hogy talán célszerűbb lenne, ha specializálódnék egy bizonyos területre. De nem ilyen személyiség vagyok, sok minden érdekel a jobb agyféltekés rajzolástól kezdve a pszichológiáig. Nekem ezek mind olyan témák, melyek inspirálnak. A tematika eltérhet a programokon, ami viszont mindenképp közös, az az örömteli munkavégzés, az önismeret fejlesztése, a helyes út megtalálása számunkra, vagy beindítani egy önálló vállalkozást, megteremteni magunknak a tökéletes munkahelyet. Ezek mellett jelenik meg a kreatív, alkotói munka, és van, hogy a kettőt összekapcsolom, hiszen rengeteg olyan nagyon jó módszer van, ami segít megtalálni azt az utat, ami boldoggá tesz.

kreatív3

Hogy néz ki egy ilyen tanfolyam? Hogyan lehet jelentkezni, mi a menete, szűk körben vagy nagyobb csoportban tartjátok?

Általában az oktatóval közösen alakítjuk ki a tematikát, amit aztán meghirdetünk a weboldalunkon és  Facebookon, ahol jelentkezési lap is található. A csoportlétszámunk változó, a kisebb csoport 4-5 fő, míg a legnagyobb 15 fő volt, ennél a számnál meg is álltunk. Fontosnak tartom, hogy mindenkire kiemelt figyelem jusson, hiszen ezek főként nem előadások, hanem gyakorlati ,,órák”, ezért kell, hogy minél interaktívabb legyen. Volt már, hogy a program után létrehoztunk egy külön csoportot egy közösségi felületen, így még több ötlet merült fel és a résztvevők egymással is meg tudták osztani a gondolataikat. Mivel sok emberrel kerülök kapcsolatba, azt szeretném elérni, hogy az emberek szánjanak pénzt az felszabadító energiáikra és időt a fejlődésükre. Emellett persze hírlevelet is küldök ki havonta egyszer, amiben a jövőbeni programokról lehet részletesebb információt kapni! A misszióm az, hogy megmutassam: érdemes időt, pénzt és energiát fordítani a minket fejlesztő témákra, az önfejlődésre, az alkotói potenciálunk fejlesztésére.

A témák különbözősége okoz eltérést a résztvevők korosztályában, a nemek eloszlásában? Mi a tapasztalatod ezen a téren?

A nemek szerinti megoszlás elég egyértelmű, mert szinte csak nők keresnek meg (80%). Véleményem szerint a nők nyitottabban a személyiség fejlesztésére, jobban áldoznak arra, hogy részt vegyenek egy ilyen tréningen. A korosztály is teljesen adott, 25-40 év között vannak jelen leginkább, inkább a felkészülési szint az, ami még ennél is különbözőbb. Arra gondolok, hogy például egy nyílt workshopnál valaki ,,nagyon benne van a témában” , valaki pedig még csak ismerkedik azzal az adott területtel, ezért fontos, hogy mindenkire azonos mértékű figyelem jusson. Mivel a témák eltérőek, így a részvétel is különböző. (A konfliktuskezelés tréningünkön 4-5 főből egy férfi volt csak, most lesz először olyan csoport, ahol több lesz az ellenkező nemből. )Hogy miért ez a szórás? Szerintem a nők jobban elgondolkodnak a saját felelősségükön, mit csináljanak egy problémás helyzetben, milyen dolgokon kellene változtatni. Nálunk előtérbe kerülnek az érzések és a vágyak megfogalmazása. A nők jobban dolgoznak magukon, de azt veszem észre, hogy a férfiak is egyre jobban kezdenek megnyílni, bár nehéz náluk átvinni ezt a gyakorlatba.

Több helyen is olvastam, hogy a hazai oktatási rendszer kiöli a gyerekekből a kreativitást és ezért ez a tendencia felnőtt korban is folytatódik. Hogy vélekedsz erről?

Ezzel teljes mértékben egyet tudok érteni. Van egy nagyon jó Ted-es videó arról, hogyan öli ki az oktatási rendszer a kreativitást a tanulókból. Azt tanuljuk meg, hogy nincs hibázási lehetőség, sem pedig kockáztatás. Konzerv anyagokat kapunk, nagyon egyoldalú a kommunikáció, nincs egymásra hatás, nincs meg a kölcsönhatás az oktató és a diák között. Nem tanuljuk meg a csoportmunkát, egyéni eredményekben mérik a teljesítményt. Ezen kívül nem tanuljuk meg az asszertív kommunikációt, a különböző emberek megismerését, hiszen nincs is meg a lehetősége annak, hogy másokkal interakcióba lépjünk egy-egy munka során. Szerintem az iskola különösen rosszat tesz azzal, hogy mindenkit egyformán kezel. A gyerekeket egyforma dobozokként kezeli, majd a tudást úgymond beleönti ebbe a dobozba. Persze nem gondolom azt, hogy nem kellenek szabályok, irányelvek, hiszen valamilyen úton mégis csak haladni kell, de szerintem érdemesebb lenne rugalmasságot belevinni ebbe a rendszerbe. Nemrég láttam egy képet egy közösségi oldalon, amin rengeteg különböző állat volt – egészen az elefánttól az aranyhalig- eltérő képességekkel. Az oktató pedig kiadott egy utasítást: ,,Mindenki másszon fára!”  Nos, ez az, ami leginkább tükrözi a hazai oktatást. A másságot, a különbözőséget, az egyediséget és ezek pozitív velejáróit kellene előtérbe helyezni…

kreatív

Mi az a tényező, amivel a leginkább hozzá tudsz járulni ahhoz, hogy egy személy, aki részt vesz a programjaidon/tanácsadáson, utána csak annyit mondjon:  ,,AHA”!

Mindig igyekszem rámutatni újabb ötletekkel bizonyos összefüggésekre, ezeket pedig kiegészítem saját tapasztalataimmal, melyek hihetetlen megoldást tudnak nyújtani. Ezekkel a saját történetekkel azonosulnak, hiszen példa lesz a résztvevőknek, ami által sokkal jobban tudják pozícionálni, hol is tartanak a folyamatban. Kreatív ember vagyok, így nekem természetes, hogy nap mint nap érnek ,,AHA” élmények, de másnak lehet, hogy nem jutnak eszébe olyan ötletek, gyakorlatok, melyek a saját életük részei lehetnének. A résztvevők inspirálnak engem saját életükkel, én pedig tapasztalataimat adom át nekik, így ezzel a kölcsönös kapcsolattal mindenki jól jár.

Tanácsadáskor segítesz az embernek megtalálni a helyes utat, önbizalmat adsz nekik és kreatív ötletekkel gazdagítod őket. Szükséges ehhez az, hogy jó emberismerő legyél?

Természetesen igen, és emellett még nagy szükség van az empátiára és a figyelemre is. Nagyon összepontosítok az emberekre, aktív figyelem jut minden egyes résztvevőnek. Ha eljön hozzám valaki, akkor összekapcsolom az ,,összetartozó” embereket;  kitalálom ki hogyan tudna eredményesen együttdolgozni. A figyelem és a visszatükrözés a kulcsa a programjaimnak. Igyekszem feltenni olyan kérdéseket, amiket a résztvevő nem vett észre, mert vagy szubjektíven él a saját világában vagy nem jut el hozzá a megfelelő információ.  Emellett kiemelt fontosságúnak tartom az intuíciót, ami nagyon sokat segít a munkámban. Ez az, ami engem is előrébb visz! Kezdetben meglehetősen szorongó személyiség voltam, de úgy érzem, most már jó úton járok, és ezt a változást nagy sikernek élem meg. Mindenkiben rengeteg potenciál van, amit nem él meg, és nem fejleszti. Pedig ha megtenné, akkor azok az energiák életre kelnének és gyümölcsöt hoznának… Ki ne szeretné ezt?

További információt az alábbi oldalon találsz: http://ahainspiracio.hu/

Köszönöm Johannának az interjút!

Remélem Ti is legalább annyira inspirálónak találjátok majd, mint én!