Korábban már cikkeztünk arról, hogy jelenleg főként az építőiparra koncentrálunk. Igyekszünk feltárni ennek a szegmensek a problémáit és megoldani az online világból adódó gondjait. Vagyis mivel Mi az online megjelenésre helyezzük a hangsúlyt, az építőipar egészét is ebből a szemszögből közelítjük meg.

Célunk minden olyan releváns tartalom összegyűjtése, amely kifejezetten erre a szegmensre fókuszál. Így például korábban már írtunk arról, hogyan is kapcsolhatóak össze a passzívházak és az online megjelenés; milyen építőipari rendezvényekre érdemes elmenni. Tehát igyekszünk összhangot találni a saját területünk és az építőipar között. Mivel egyre több munkánk is kapcsolódik ehhez a témához, még nagyobb kihívás lett számunkra a szegmens megismerése és a felmerülő problémák megoldása.

építőipar

Feltérképeztük azokat a problémákat, melyekben Mi tudnánk hatékony megoldást nyújtani. Ez a terület nem csak emberhiányban, de – a többség – jó minőségű ,,weboldal-hiányban” is szenved. Ezért segítünk leendő és későbbi ügyfeleinknek felgyorsítani az online piacra való kilépést, valamint felfrissíteni már meglévő oldalaikat. Ehhez természetesen szükséges az innováció, a bizalom, a kommunikáció hatékonysága és egy profin kivitelezett anyag bemutatása.

Azonban nem csak erről a területről érkeznek eredményes ötletek. A következőkben egy olyan érdekes fejlesztésről olvashattok, mely jelentősen megkönnyíti az építőipari szereplők tevékenységeit.

A Lechner Tudásközpont megalkotta az első hazai építőipari mobilalkalmazást, az E-építési Naplót, melyet androidos telefonokra lehet letölteni. A már április 6-a óta nyilvános tesztüzemben futó applikáció, május 19-étől élesben is elérhetővé vált.

Az alkalmazás lényege, hogy a hagyományos elektronikus építési naplóknak egy könnyedebb, gyorsan és biztonságosan elérhető változatát nyújtsák a felhasználók számára. Segítségével lehetségessé válik, hogy egy okostelefonnal napi jelentéseket, különféle bejegyzéseket vezessenek fel a kivitelezők, akár már az építkezés területén, amiket a megrendelők saját készülékeiken bármikor és bárhol könnyedén elérhetnek, megtekinthetnek. Bár az alkalmazás nem helyettesíti teljes egészében az elektronikus építési naplót, a leggyakrabban használt alapfunkciók itt is elérhetőek. Felépítése, működése ráadásul lehetőségeihez mérten idomul az elektronikus építési naplójáéhoz, viszont számos tekintetben egyszerűbben kezelhető annál.

E-napló

A teljesen ingyenes alkalmazást napok alatt több százan letöltötték, és augusztustól iOS-en is elérhető lesz. Ami pedig külön jó hír, hogy a Lechner Tudásközpont a közeljövőben valószínűleg még több alkalmazást fog fejleszteni az építőipar számára.

Mi mindenképpen örömmel fogadtuk a hírt, hogy az újszerű, innovatív digitális megoldások az üzleti élet minden területén, így az építőiparban is egyre népszerűbbek, hiszen mi is ezért küzdünk munkánk során. Szerintünk egy jól működő, hasznos applikáció legalább annyira fontos, mint egy megnyerő, igényesen elkészített weblap. Ha Te is így gondolod, és fejlesztenéd esetleg a honlapodat, kérj tőlünk visszahívást!

Forrás: Lechner Tudásközpont