,,Újabb és újabb minősített passzívházak épülnek Magyarországon!” ,,Jelenleg mintegy tucatnyi passzívház található hazánkban és számuk folyamatosan nő.”

Sorra olvashatunk az interneten ilyen és ehhez hasonló cikkeket, ha a ,,passzívház” kifejezésre rákeresünk. Nem véletlen ezen találatok számának a növekedése, hiszen a környezettudatosság ezen a szegmensen (építőipar) is kezd egyre inkább elterjedtebbé válni, ami a modern gondolkodással is összekapcsolható.

Bár maga a fogalom közismert lehet, fontosnak véljük annak konkretizálását. A passzívház a világ több országában az energiatakarékos épületekre alkalmazott német minősítési rendszer. Hivatalos definíció szerint:

A passzívház olyan épület, amelyben a kényelmes hőmérséklet fenntartása megoldható kizárólag a levegő frissen tartásához megmozgatott légtömeg utánfűtésével vagy utánhűtésével, további levegő visszaforgatása nélkül.

passzív1

Lényege tulajdonképpen az, hogy ezek a típusú házak remek hőszigetelésüknek köszönhetően nem igénylik a hagyományos fűtési rendszert, de nyilván valamilyen fűtésre azért szükség van. Ezért a kívánt hőmérséklet eléréséhez jóval alacsonyabb hőmennyiség is szükséges, ami főleg a napsugárzásból származik, illetve az adott épületben tartózkodó személyek és műszaki berendezések által kisugárzott hőből keletkezik.

Ezeknek a házaknak a kivitelezése, és maga az innováció megszületése is olyan tudást tükröz, amely összekapcsolható más területekkel is, mint az ökológiai és szociális aspektusok. Így válhat a későbbiekben a modern, fenntartható építészet alappillérévé.

A fenntarthatóság ebben az esetben fontos kulcsszó lesz: olyan értékek létrehozásáról beszélünk, mint a gazdasági, környezeti és szociális hasznosság, ezek egyidejű figyelembevétele. A felsorolt értékeket szem előtt tartva kell a következő generációra ráhagyni egy gazdaságos, fenntartható épületekkel teli várost.

passzív2

Az elkövetkező években jelentős változáson mehet keresztül az építőipar. Ez azt jelenti, hogy a tervezők újabb célokat tűznek ki maguk elé, vagyis az energia-és a környezettudatosság kerül előtérbe. Magyarországon épült már több környezettudatos ház is, a Pest megyei Szadán pedig 2009 februárjában elkészült az első olyan energiatakarékos ház, amely elnyerte a német passzívházak hivatalos minősítését, mert minden kritériumnak megfelelt. Ez a minősítés garanciát jelent arra, hogy a ház valóban ,,működőképes”.

Ezek alapján – főleg a tudatos gondolkodást kiemelve – igyekszünk összekapcsolni az építőipart és az online világot, az internetes jelenlétet. Úgy gondoljunk, hogy aki igazán fent akar maradni ezen a piacon, annak minden fórumon képviseltetnie kell magát!

Mivel a mobil- és keresőbarát weboldalak által szélesebb körben jut el az információ a fogyasztókhoz, a megrendelőkhöz szükségesnek érezzük kihangsúlyozni az online tér adta lehetőségeket. A mai világban gyakorlatilag teljesen mindegy, hogy egy társaság mivel foglalkozik, ha megrendelésekre, biztos jövőre, haszonra vágyik, akkor alapvető fontosságú az internetes megjelenés. A komolyabb kivitelezéssel foglalkozó és nagyobb kapacitású szakipari cégek már kivétel nélkül kell, hogy rendelkezzenek weboldallal. ,,Megnézem a weboldalát. Nincs is? Akkor kapcsolat sincs…” És valóban: nem csak szolgáltatásunk minőségi megjelenítését szolgálja egy jó weboldal, hanem elősegíti a konverziót, és erősíti a brandet. Mi pedig ebben tudunk segítséget nyújtani Neked.

Mivel jelentősen megerősödött az interneten való tájékozódás, az információszerzés, egyre tudatosabbak lesznek a megrendelők, így most – eddigi cikkeink mellett – az építőiparral kapcsolatos tartalmakra is szeretnénk felhívni a figyelmet és kiemelni azt, hogy a környezettudatosság igenis összekapcsolható a médiatudatossággal, az online tér tudatos használatával.

Ha változtatnál online megjelenéseden, szeretnéd egy profi csapatra bízni weboldalad jövőjét, akkor vedd fel Velünk a kapcsolatot!

forrás: http://epiteszforum.hu