Egy új honlap elkészítésénél nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy az oldal funkcióját tekintve több, mint puszta információforrás. Ezért kialakítása során érdemes észben tartani, hogy tájékoztató szerepe mellett az ügyfelek érzékeire is hasson. Bizonyos üzletágakban elengedhetetlen olyan design elemek használata, melyek színessé, egyedivé teszik a vállalkozás honlapját.

Egy jól komponált kép vagy egy – a vállalat lényegi elemeit kiemelő – videó megragadja a befogadó figyelmét. . Azt közli: ,,Megfogtalak!” És valóban: ez az első, ami egy weboldalon kitűnik, amire a fogyasztók szeme fókuszál, és legfőképpen amire emlékezni fog. A képekkel, videókkal jól ki tudjuk emelni azt az üzenetet, amit át akarunk adni, emellett tükrözhetik azokat az értékeket, melyet az adott vállalat képvisel. Mi a legfontosabb a vizualitás színterén?

Kiemeljen,  megragadjon, emlékeztessen!

Képek, videók használatára több opció is a rendelkezésünkre állhat. Használhatunk saját készítésű fotókat, készíthetünk videókat illetve segítségül hívhatjuk az internet által kínált, különböző képes, videós portálokat is. A következőkben olyan oldalakat gyűjtöttünk össze, melyeket érdemes akkor használni, ha nem rendelkezel általad elkészített, jó minőségű felvételekkel. Az alábbiak közül a többség ingyenesen használható, egy részük kizárólag regisztrációhoz kötött.

Freeimages: www.freeimages.com

Az oldalon a képek különböző témák szerint vannak csoportosítva a könnyebb keresés érdekében, illetve ,,premium” és ,,free” kategóriák között is válogathatunk.

Unsplash: www.unsplash.com

Ebben az esetben egy white space website-tal találkozunk, vagyis az alapjában véve letisztult honlapon kifejezetten tájképek , városok képei találhatóak. Egyik legfontosabb jellemzője,hogy a képek tíz naponta frissülnek, így szinte folyamatosan újabb és újabb illusztrációkból választhatunk.

Tumblr: www.epicantus.tumblr.com

Az oldalon főként makett-hatású képeket, különböző élethelyzeteket ábrázoló felvételeket találunk, ezért ezek kifejezetten alkalmasak honlapok fejlécéhez.

Picjumbo: http://picjumbo.com/

A Picjumbo-n amellett, hogy különböző címkékből válogathatunk, feliratkozásunkkal értesítést kapunk az új fényképekről.

Pixmac: www.pixmac.hu

A Pixmac abban különbözik az eddig felsoroltaktól, hogy nem csak képekkel, hanem a zenén keresztül a 3D-s modellekig minden megtalálható, amennyiben célzottan írjuk be a keresőbe.

Honlapjainkat nem csak képekkel, hanem animációkkal és videókkal is színesíthetjük. Összegyűjtöttünk pár olyan oldalt, melyek kifejezetten weboldalak számára nyújt segítséget abban, hogy elérjék a kívánt hatást. Azaz: rövidek és célravezetők legyenek! Egy nagyon fontos dologra azonban figyelni kell a videók esetében; nem szabad, hogy elnyomják az oldalt.

Orangehd: www.orangehd.com

Az Orangehd segítségül szolgál profi természeti témájú videók megtalálásában, illetve különböző tematikából válogathatunk

Videos Pexels: www.videos.pexels.com

Az oldal előnye, hogy a kategóriáknak köszönhetően megkönnyíti számunkra a keresést.

A képek és videók kiválasztásánál az sem elhanyagolható szempont, hogy milyen értékeket közvetítünk velük, mi milyen értékeket képviselünk, és legfőképpen ,hogy elérjük-e velük a kívánt hatást.

Ha találtál egy inspiráló képet vagy videót, tudod , mit szeretnél , és honlapod megtervezéséhez segítségre van szükséged, vedd fel Velünk a kapcsolatot!