Az idő pénz. Ki tudná ezt jobban a vállalkozóknál? Valószínűleg senki, mivel talán ők tapasztalják a leggyakrabban, hogy helyes időmenedzsmenttel jelentősen megkönnyíthetik mindennapjaikat.

Harmadik alkalommal szedtünk össze Neked néhány olyan linket, ami hasznodra válhat a munkád során. Mostani cikkünkben olyan weboldalak bemutatására fektettük a hangsúlyt, melyek segítenek Neked abban, hogy időt és energiát spórolj.

Hootsuite.com:

Ha szeretnéd egyetlen felületen kezelni közösségi oldalaidat, akkor a Hottsuite-ot Neked találták ki. A Hootsuite-ot ugyanis összekapcsolhatod a nagyobb social media felületeken (Facebook, Twitter, LinkedIn, Instagram, Google+) jelenlévő adatlapjaiddal, oldalaiddal, hogy mindent megtalálj egy helyen. Ez azt is jelenti, hogy posztolni is tudsz erről az oldalról, sőt ugyanazt a posztot akár több felületen is megoszthatod egyszerre. Ami még jobb, hogy akár időzítheted is bejegyzéseidet, még több időt megspórolva ezáltal. A Hootsuite alapfunkciói ráadásul teljesen ingyenesen elérhetőek, bár tény, hogy aki a maximumot akarja kihozni az oldalból, annak megéri előfizetni a Pro vagy a Business csomagok valamelyikére.

Askwonder.com:

Az Askwonder, vagy röviden csak Wonder egy nagyon érdekes és izgalmas szolgáltatást nyújt látogatóinak. Hogy mit is? Megválaszolja a kérdésedet. Most talán azt gondolod, hogy ezt ugyanúgy megcsinálja a Google is, de van egy fontos dolog, amiben a két oldal különbözik. A Wonder nem egy keresőmotor, mint a Google, nem úgy működik, mint egy gép. Itt ugyanis hús-vér emberek keresik a választ a kérdésedre, amit ha megtalálnak, és leellenőrizték, akkor azonnal elküldik a megadott elérhetőségedre. Természetesen ez nekik is beletelik némi időbe, de így is energiát takaríthatsz meg, hisz legalább nem saját magadnak kell utánajárnod a dolgoknak. A Wonder lényegében úgy működik, mint egy alkalmazott, ennek megfelelően pedig sajnos nincs is ingyen. Mégis ahogy alkalmazottat is megéri foglalkoztatni, egy-egy bonyolultabb kérdésnél talán a Wondert is érdemes lehet igénybe venni.

StayFocused:

Sajnos sok esetben igaz a megállapítás, hogy mi vagyunk saját magunk legnagyobb időnyelői. Jobban mondva a csapongó figyelmünk, amit nehezen tudunk kordában tartani. Ennek a problémának az orvoslásában lehet segítségünkre a StayFocused elnevezésű Chrome app. Ezzel az ingyenes alkalmazással letilthatjuk a számunkra legzavaróbb weblapokat hosszabb-rövidebb időre, de ha egyáltalán nem bízunk magunkban, akkor akár az összes oldalt is blokkolhatjuk.

 

Thinglink.com:

A Thinglink egy könnyen kezelhető felület, ahol programozás nélkül teheted interaktívvá képeidet. Lényegében csak fel kell töltened a képet az oldalra, ahol aztán ikonokat tudsz rárakni, amiket különböző linkekkel, információkkal vagy akár videókkal köthetsz össze. Gyors és kényelmes módja ez, hogy izgalmasabbá tedd online megjelenésed. A Thinglink legfontosabb funkciói ingyenesek, de rengeteg hasznos extra válik elérhetővé, ha valaki hajlandó kicsit belenyúlni a pénztárcájába.

Ifttt.com

Az Ifttt (ami az „If this then that” kifejezésnek a rövidítése) egy nagyon hasznos, ingyenesen használható weboldal, ami különböző felületeket kapcsol össze, hogy időt takarítson meg Neked. És hogy hogyan teszi mindezt? Az oldalon különböző, úgynevezett recepteket készíthetsz („recipes”), aminek lényege, hogy beállíthatod, mi történjen az egyik felületen, ha a másikon megtörténik egy adott esemény. Egy konkrét példával kicsit érthetőbben bemutatható az Ifttt működése. Tegyük fel, hogy az Ifttt-t használva összekötöd a Gmail fiókodat a Google Drive-oddal. Ekkor beállíthatod, hogy ha csatolsz valamit egy e-mailedhez („if this happens…”), akkor az a dokumentum automatikusan feltöltődjön a Google Drive-odra („… then that happens.”). Persze ez csak egy példa volt, a lehetőségek tárháza szinte végtelen, hiszen az Ifttt-hez több, mint 290 oldalt csatolhatsz.

Reméljük, ismét sikerült Neked néhány hasznos információval szolgálnunk. Ha még nem olvastad el a Hasznos Linkek sorozatunk előző cikkeit, (Hasznos linkek vállalkozóknak – 1.rész; és Mindent a szemnek!- Hasznos linkek vállalkozóknak 2. rész) ne habozz felkeresni a blogunkat, illetve kísérd figyelemmel tevékenységünket, mert hamarosan újabb érdekes link ötletekkel lepünk majd meg Téged.