Top 10 várható design trend 2016-ban

A weboldalak tervezésének módjai időről-időre változnak. Trendek jönnek-mennek, és mi próbálunk lépést tartani velük. Mi mást is tehetnénk, ha sikeresek akarunk lenni? 2015 olyan évek egyike volt, amikor számos új fejlesztés jelent meg, és ez 2016-ban sem lesz másként. Lássuk, miket kell figyelembe vennie egy vállaltnak ahhoz, hogy weboldala modern, keresett és sikeres maradjon.

1. Natural Stock fényképek

A legtöbb információ vizuális képek által jut el az agyba, éppen ezért nem meglepő, hogy 2016-ban egyre több képet láthatunk majd a weboldalakon. Információk közlésén kívül, érzelmi szinten is befolyásolják az oldal látogatóit, amely nagyobb eredményességet hozhat a vállalatnak. Nem csak, hogy több lesz belőlük, de a méreteik is jelentősen megnőnek, mint ahogy ez a következő képen is látható.

photo-1425321395722-b1dd54a97cf3

2. Halványabb, finomabb VS merész színek

Nézzük meg például egy mostanában feltörő vállalat, az Airbnb vagy az Uber honlapját. A púderrózsaszín és a halvány liláskékes színek, nyugalmat, békét, biztonságot és egyensúlyt sugároznak. Pontosan, amit az ügyfelek el is várnak egy cégtől. Az érem másik oldalán a merészebb színek vannak, melyek figyelemfelkeltőek, és érdekesebbé teszik a honlapot.

3. Reszponzív

„Mobilról is egyszerűen!”webfolio_responsive_webdesign-400x250

Ha manapság valaki azon gondolkodik, hogy weboldalát felújítja, vagy egy új oldalt szeretne létrehozni, érdemes egy képernyőmérethez igazodó megjelenésen gondolkodnia. A reszponzív megjelenés egy egyszerűbb és sokkal kényelmesebb böngészést tesz lehetővé a látogatók számára. Nem utolsó szempont, hogy akik nem teszik honlapjukat mobil baráttá, azt a Google ’bünteti’, és hátrébb helyezi a találatok között a böngészések alkalmával.

4. Tipográfia

A legfontosabb szempont mindig is az olvashatóság volt. 2016-ban a nagy, félkövér és kerekebb betűtípusok fognak az élen állni. A kreatív, hatásos effektekkel ellátott szöveg nagy segítség lehet a figyelemfelkeltésben és annak megtartásában.

5. Görgethető, egyoldalas design

A legfeltűnőbb előnye az egyoldalas design-nak az, hogy minden egy helyen van, amire szükség lehet, anélkül, hogy külön menüpontokra kéne kattintania az olvasónak. Mire az ügyfél az aljára ér a honlapnak, meg akarja majd rendelni a terméket, vágyat érez majd a feliratkozáshoz és a tartalom letöltéséhez.

6. Teljes képernyős slide-ok

A legújabb fok az ’evolúció’ létráján, a teljes képernyős slide-ok alkalmazása. Minden slide új tartalommal frissíti az oldalt, a látogatók pedig előre vagy hátra navigálhatnak közöttük. Ez egy közel kézzelfogható élményt biztosít az ügyfelek számára. Sokkal átláthatóbbá és szórakoztatóbbá teszi az oldalon történő böngészést.

7. Csempés elrendezéswin8metrosm

A fejléc mérete megváltozik, az oldalon lévő menüpontok eltűnnek, ehelyett egy széles felület lesz látható, amelyen az ügyfelek görgethetnek lefelé és felfelé. Egy másik elterjedt elrendezési mód, a csempés elrendezés, ami a jobb oldali képen látható.

8. Flat-design

„Néha, az egyszerű több.”

Megfelelő tipográfiával, elrendezéssel és aránnyal, egy sokkal magasabb esztétikai értékű honlapot hozhatunk létre, mintha mindenféle tartalommal ’megtömnénk’ a weblapot, amely azt eredményezné, hogy a látogató egyáltalán nem tud kiigazodni rajta és inkább úgy dönt, hogy megnéz egy másik weboldalt.

9. Animációk

2015 egyik legnagyobb trendje az animációk használata volt. Nem meglepő módon ez 2016-ra sem változott. Nem csak egy jobb kinézetet ad a honlapodnak, de lefoglalja a látogatót, amíg ő az oldal betöltésére vár. A legfontosabb dolog, amit figyelembe kell venned a tervezéskor, hogy mi az animáció célja, hogy mit szeretnél vele elérni.anim

10. Kártya és film stílusú megjelenés

Kártyákat megtervezni nem nehéz, és sokkal áttekinthetőbbé teheti az oldaladat, nem beszélve arról, hogy bármilyen platformon meglehet őket jeleníteni. A gyorsabb internetkapcsolat lehetővé teszi a videó-fejléc használatát. Egy meglepő elem, ami felhívja a figyelmet a weboldaladra.

A folytonos technológiai fejlődés elkerülhetetlenné teszi, hogy nyomon kövessük a legújabb trendeket és változásokat. Mindig érdemes ezeket az új ’trükköket’ szem előtt tartva aktualizálni, és újratervezünk a honlapunkat. Ahogy a design típusa változik, azzal párhuzamosan a látogatók is újabb és újabb dolgokat szeretnének látni. Semmiképp sem szabad ezeket a trendeket figyelmen kívül hagyni és a weboldalunkat elhanyagolni, hiszen a legelső dolog, amivel az ügyfelünk találkozni fog, az nagy valószínűséggel a honlapunk lesz.

Ha ezek után úgy döntöttél, hogy szeretnéd újraterveztetni a honlapodat, ne habozz felvenni velünk a kapcsolatot!