Egy vállalati honlap elindítása nem könnyű. Rengeteg mindenre oda kell figyelni, hogy elkerüljük a későbbi fejfájást okozó gondokat. Fontos a név kitalálása, és mikor már megvan a honlapunk, egy élettel teli blog vezetése, vagy akár a konkurencia szüntelen figyelemmel tartása. Mi azzal támogatunk Téged, hogy összegyűjtöttük a leghasznosabb linkeket, amelyek segíthetnek a vállalatod üzemeltetésében.

Milyen domain nevet válasszak?

Domain nevet kitalálni nem könnyű, hiszen egyszerre szeretnénk közölni vele, mivel foglalkozik a cégünk, illetve az is fontos, hogy figyelemfelkeltő legyen. Ez egy hosszú és stresszes folyamat lehet, de mi segítünk, hogy ne kelljen még ezen is órákat agyalnod.

Az első alkalmazás a Lean Domain Search, melynek használata egyszerű, és hosszú kutatás helyett, percek alatt megtalálhatod azt a nevet, ami a legjobban a cégedhez illik.

lead domain search

A másik ilyen alkalmazás, amit ajánlunk neked az Impossibility, ahol számtalan funkció áll rendelkezésedre. Kiválaszthatod, hogy melléknevet, igét vagy esetleg egy kapós főnevet szeretnél a cégnevedhez rakni, illetve, hogy azt a szó elejére vagy pedig a végére kívánod illeszteni.

Mit írjak a blogomra?

Egy élettel teli blog vezetése egy nagy pozitívumot jelenthet a cég számára. A megfelelő téma megtalálása viszont nagyon nehéz. Ügyelni kell arra, hogy a cikk tartalma illeszkedjen a vállalat profiljához, és természetesen, hogy igaz, valós dolgokat közöljön. A Hubspot Blog Topic Generator, egy olyan alkalmazás, amely kulcsszavak beírásával, megtalálod azokat az ötleteket, amelyek a legjobban igazodnak az elképzeléseidhez.

Természetesen az is fontos, hogy a cikked megfelelő formában íródjon, helyesírási hibák nélkül, és formailag is vonzó legyen az olvasók számára. Ha angolul szeretnél írni, érdemes a Hemingway alkalmazást választanod. Begépeled, amit publikálni szeretnél és ez a program azonnal kijelzi neked a hibákat. Egy másik hasonló alkalmazás a ZenPen, amely ugyanúgy segít neked kijavítani a cikkedben előforduló problémákat.

hemingway

Hogyan találjam meg a konkurenciát?

Fontos tudni, hogy végül is kikkel állunk szemben. Vállalatunk célja, hogy mi legyünk a legismertebbek, és a legsikeresebbek. Ennek elérése érdekében, a versenytársak ismerete elengedhetetlen. A Cégjegyzék és a Google kereső használatán kívül ajánlatos a közösségi oldalak, mint például a Facebook, LinkedIn, Twitter, és Instagram figyelemmel kísérése.  Ezen kívül, ha a céged Magyarországon túli üzletelésen gondolkodik, érdemes a külföldi versenytársakon is rajta tartani a szemedet. A Betalist és a Startups List olyan oldalak, ahol megtalálhatod a legújabb startup cégeket, és a Betalist-on még hozzá is szólhatsz termékeikhez. A Startups List-en nagyvárosok szerint vannak a legsikeresebb vállalatok csoportosítva számodra.

startupslist

Sosem késő tanulni

Mindig új dolgokat tanul az ember. Ez az üzleti életben sincs másként. A következő 2 oldal meglátogatásával, új információkhoz juthatsz, és könnyebben megtalálhatod a helyed a piacon. Launch This Year egy olyan szolgáltatást kínál, ahol leckéket vehetsz az üzleti világ megismerésének céljából, míg Kissmetrics segít Neked fontosabb döntéseid meghozatalában.

Weboldal vizsgálás

A Google új algoritmusa miatt, fokozott figyelmet kell szentelned a weboldalad tartalmára. Fontos, hogy milyen kulcsszavakat használsz, hogy átlátható legyen az oldal és a sebessége is megfelelő legyen. Természetesen minden vállalat azt szeretné, hogy mikor a potenciális ügyfelek az interneten böngésznek, a keresések során az ő cégnevük jelenjen meg a találatok élén. Ezért ajánlatos megvizsgálnod, hogy a honlapod hol áll a SEO ranglistán. Ehhez segítséget nyújt, a SEO Site Checkup oldal, ahova csak a linkedet kell beírnod és máris megtudhatod, hogy mit kell változtatnod az oldaladon.

seo

Reméljük, hogy ezekkel a linkekkel segítettünk Neked a vállalatod üzemeltetésében, esetleges megalapításában. Ha segítségre lenne szükséged a weboldalad megtervezéséhez, fordulj hozzánk bizalommal!